Kom en zing! tijdens feestelijke zangmiddag gepresenteerd

‘Kom en zing!’: aan deze uitnodiging gaven veertig kinderen en nog enkele tientallen volwassenen gehoor toen zij zaterdag 30 mei jl. in Nieuw-Vennep de nieuwe zangbundel Kom en zing! feestelijk verwelkomden. Het werd een feestelijke middag, waarbij uiteraard volop gezongen werd.

Mgr. J. van Burgsteden ontvangt eerste exemplaar van Kom en zing!

Mgr. J. van Burgsteden, emeritus-hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam, mocht het eerste exemplaar van de bundel in ontvangst nemen uit handen van Marjet de Jong (uitgeverij Adveniat) en Tom van Brederode (KSSG Haarlem-Amsterdam). Hij liet weten zeer verheugd te zijn over het uitkomen van deze bundel, die volgens hem een geweldige ondersteuning kan zijn bij de geloofsoverdracht. De liederen die je als kind leert, van je ouders, op school, op het koor en in de kerk, kunnen een leven lang met je meegaan.

Na de bisschop ontvingen ook één van de kinderkoorleden, een dirigent, een priester en een schooldirecteur een exemplaar met de wens dat zij veel uit de bundel zullen (laten) zingen!

Vervolgens was de hulpbisschop hoofdcelebrant in de eucharistieviering waarin vanzelfsprekend volop gezongen werd: kinderliederen, maar ook andere liturgische gezangen, zoals het oudst bekende gregoriaanse Agnus Dei!

Na de viering kregen alle kinderen een ijsje en was er voor de volwassenen een drankje om de verschijning van Kom en zing! te vieren. Het feest werd besloten met een pannenkoekenmaaltijd voor de kinderen.

Na afloop reageerden dirigenten en ouders met “de kinderen en wij hebben een fantastische middag gehad!”

Hieronder nog enkele foto’s en een filmpje die een impressie geven van de middag.

 

Vóór de presentatie…

Marjet de Jong (Adveniat) toont de muziekuitgave (links) en de tekstuitgave (rechts).

Kinderen uit Almere, Hoorn en Nieuw-Vennep zingen onder leiding van Jan Maarten Koeman.

Zingen uit de nieuwe bundel

Op verzoek van een kind zet de bisschop graag zijn handtekening in het nieuwe boek.

Een eigen zangboek voor onze kinderen!

Zingen maakt hongerig, dus zijn er pannenkoeken!