Kom en zing!

Zingen doe je met heel je lijf. Zingen geeft lucht aan emotie. Zingen is  een manier om teksten te beleven en te onthouden. Sommige liedjes blijven je je hele leven bij! Er zijn liedjes die een bijzondere snaar laten trillen: die van geloof, hoop en liefde. Je kunt zingen over het licht van de nieuwe dag, over de schepping en de seizoenen.  Je kunt zingen op weg naar Kerstmis en op weg naar Pasen. Je kunt zingen over Jezus, over heiligen en feesten. Op school, thuis of in de kerk. De meeste kinderen vinden zingen heerlijk!

In deze gloednieuwe bundel ‘Kom en zing!’ vind je een rijke verzameling geloofsliederen voor kinderen. Er is aan gewerkt door een werkgroep van ervaren kinderkoordirigenten uit het bisdom Haarlem-Amsterdam onder leiding van Bert Stolwijk. Zij kozen uit een enorm repertoire liederen die blijvende kwaliteit hebben: goede teksten, aansprekende melodieën, een duidelijke bedoeling. Dit heeft geresulteerd in ‘Kom en zing!’, een bundel met 175 liederen, canons en andere gezangen voor op school, in de kerk en in de kleine groep. Hierin staat alles handig bij elkaar voor dirigent, pastor, leerkracht en natuurlijk voor alle zingende kinderen. Makkelijk kiezen, instuderen en uitvoeren!

De bundel heeft zes onderdelen:
Van dag tot dag – Het jaar rond – De heiligen – Zingen met de psalmen – Andere geloofsliederen – Samen vieren.

Zes redenen om ‘Kom en zing!’ te kopen:

  1. Voor kinderen van verschillende leeftijden. Een aantal liederen is speciaal geschikt voor de jongste kinderen, andere voor wat oudere kinderen. De meeste liederen kunnen door jong en oud – en dus ook door volwassenen! – meegezongen worden.
  2. Bewust is ervoor gekozen enkele Engelse en anderstalige liederen op te nemen, waaronder ook Latijnse gezangen. Zo ervaren kinderen dat mensen van over de hele wereld en van alle tijden in geloof met elkaar verbonden zijn.
  3. In de muziekuitgave zijn bij veel liederen akkoordsymbolen toegevoegd, zodat ze gemakkelijk begeleid kunnen worden op gitaar en toetsinstrument.

  1. Er is gekeken naar zowel taalkundige en muzikale kwaliteiten als naar theologische inhoud en pedagogische waarde.
  2. Handige registers (o.a. op thema en op Bijbelplaatsen) en een overzicht van de liederen die goedgekeurd zijn voor gebruik in de liturgie.
  3. Op de website www.komenzing.nl vind je achtergrondinformatie over de liederen, instrumentale begeleidingen, video- en geluidsbestanden en een forum waar de gebruikers ervaringen en tips kunnen uitwisselen, vragen kunnen stellen, etc.

Boekgegevens ‘Kom en zing!’ 

De bundel ‘Kom en zing!’ is een gezamenlijke uitgave van de Kerkelijke Stichting St. Gregorius (KSSG) in het bisdom Haarlem-Amsterdam en Uitgeverij Adveniat Geloofseducatie BV.

De bundel is verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

Kom en zing! Muziekuitgave, hardcover
met notenschrift en vrolijke leeslinten.
Formaat 21 x 15 cm, twee leeslinten,
ISBN 978 94 9209 310 3,
Prijs € 19,50

Kom en zing! Tekstuitgave, paperback
met afgeronde hoekjes.
Formaat 21 x 14,5 cm
ISBN 978 94 9209 302 8,
Prijs € 12,50.

Bestel de bundel hier.

Vanaf 10 exemplaren: 5% korting. Vanaf 30 exemplaren: 10% korting