Nieuws

Over de liederen / 44 / David

De belangrijkste koning van Israël was ongetwijfeld David. Zijn naam wordt van oudsher in verband gebracht met de psalmen, de liederenschat van het volk Israël, waaruit ook in onze christelijke traditie dagelijks gezongen en gebeden worden over de hele wereld. “David zong ons voor en die oude woorden zingen nog steeds door.”

Lees meer

Over de liederen / 45 / Abraham

Eigenlijk zijn de titel en de tekst van het lied niet helemaal in overeenstemming met het Bijbelverhaal, want daar staat dat Heer Abram riep en niet Abraham. Maar als nakomelingen van deze aartsvader mogen we hem natuurlijk bij zijn tweede naam noemen! De sterke melodie draagt bij aan het onthouden van de tekst en daarmee ook aan de bekendheid met dit belangrijke Bijbelverhaal.

Lees meer

Over de liederen / 12 / Je hoeft niet bang te zijn

In het evangelie roept Jezus zijn leerlingen vaak op om niet bang te zijn. De angst wordt minder of verdwijnt zelfs als er iemand bij je is aan wie je je durft toe te vertrouwen. In dit lied wordt gezongen dat je in storm, oorlog, pijn en in alle duisternis er op mag vertrouwen dat God er is.

Lees meer

Over de liederen / 11 / Avondlied (De dag gaat nu bij ons vandaan)

Niemand vind het echt prettig als het helemaal donker is. Dit avondlied bezingt het vertrouwen dat de Heer ook in het donker bij ons is.

Lees meer

Over de liederen / 117 / De vogels in de bomen

De zang van de vogels en de zang van de engelen sporen ons aan om ook te gaan zingen ter ere van onze Schepper. De melodie van Wim ter Burg tilt je als het ware op.

Lees meer

Kinderkorenfestival in omroepstad Hilversum

Een dagje uit met het kinderkoor? Kom dan op 25 maart 2017 naar Hilversum voor het kinderkorenfestival! Begin de dag met een bezoek aan het museum ‘Beeld en Geluid’, doe daarna mee aan het kinderkorenfestival en laat tenslotte de kinderen een uur zingen met musicalacteur/zangcoach Jorge Verkroost.

Lees meer

Over de liederen / 28 / Drie koningen zagen een sterre

Een Driekoningenlied dat al meer dan 100 jaar oud is en veel lijkt op ‘De herdertjes lagen bij nachte’. Mooi om te zingen rond 6 januari!

Lees meer

Over de liederen / 19 / Advent is kijken naar wat komt

Advent betekent letterlijk: ‘komst’. We zien uit naar de komst van het licht.

Lees meer

Over de liederen / 16 / Voor alle goede gaven

Een kort lied om bij de maaltijd ‘dank U wel’ te zeggen voor het eten en voor alles wat we uit Gods hand mogen ontvangen.
Een canon, die twee-, drie- of vierstemmig gezongen kan worden, maar ook een simpele eenstemmige uitvoering is natuurlijk mogelijk

Lees meer

Over de liederen / 58 / Laten wij juichen voor Hem

Een lied waarin de overgang van het duister van Goede Vrijdag naar het licht van Pasen wordt bezongen. De refreintekst ‘Dit is dag die de Heer heeft gemaakt’ (Ps. 118, 24) wordt in de katholieke traditie al vele eeuwen op Paaszondag en in de hele paasweek gezongen.

Lees meer